Tips voor voordelig geld lenen

By 25 oktober 2017geld lenen
Tips voor voordelig geld lenen

Tips voor voordelig geld lenen

Denkt u er over om een lening af te sluiten? Dan wilt u natuurlijk een verantwoorde en voordelige lening afsluiten. Maar hoe zorgt u er nu voor dat u een echte voordelige lening krijgt? Waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening? En waar vind u de voordeligste lening?
Het antwoord op de laatste vraag is natuurlijk eenvoudig. Als u werkzaam bent in de publieke sector dan vind u de voordeligste lening bij Ambtenarenkrediet. Voor samenwonenden of gehuwden is het overigens voldoende als één van beide werkzaam is in de publieke sector.

Geld lenen kost geld

Niets nieuws onder de zon, geld lenen kost geld. Dat weten we natuurlijk allemaal. De vraag is alleen hoe u er voor kunt zorgen dat geld lenen zo min mogelijk geld kost. Hoe zorgt u ervoor dat u een voordelige lening kunt krijgen bij de bank.
Hier zijn verschillende tips voor. Om voor u inzichtelijk te houden waar u in ieder geval rekening mee moet houden zetten wij ze overzichtelijk voor u op een rij. Het afsluiten is, wellicht gelukkig, geen dagelijkse bezigheid voor u. Wel voor ons. Duizenden consumenten zijn u al voorgegaan.

Vijf belangrijke tips

Om u te helpen de vijf belangrijkste tips:

  • Ga leningen vergelijken
  • Ga niet voor gemak
  • Controleer de vergunning bij de AFM
  • Kunt u de maandlasten blijven betalen
  • controleer de voorwaarden
Lening aanvragen

De vijf geld lenen tips uitgewerkt

Het is natuurlijk te makkelijk om de tips te geven en verder niet uit te werken. We zullen de geld lenen tips uiteraard stuk voor stuk met u doornemen en er een korte toelichting bij geven.

Leningen vergelijken: Het spreekt natuurlijk voor zich, als u uw huis wilt laten verbouwen vraagt u waarschijnlijk meerdere offertes op. Bij geld lenen zou dit eigenlijk niet anders moeten zij. Als u bij Ambtenarenkrediet een lening aanvraagt gaan wij direct voor u aan het vergelijken. Wij vergelijken diverse aanbieders met elkaar om u zo de laagste rente te kunnen bieden.

Ga niet voor gemak: Dit heeft eigenlijk wel wat raakvlakken met het vorige punt. Met ga niet voor gemak bedoelen we dat u niet met de eerste verstrekker direct in zee moet gaan. Neem de tijd om de offerte van de lening goed door te nemen. En zelfs als u er eigenlijk helemaal uit bent, slaap er toch nog even een nachtje over.

Controleer de vergunning bij de AFM: Ambtenaren letten gelukkig veelal goed op. Een kleine controle bij de AFM of de aanbieder van de lening een vergunning heeft kan nooit kwaad. Het geeft u eigenlijk alleen maar extra zekerheid dat alles goed zit.

Kunt u de maandlasten blijven betalen: Heeft u financiële problemen? Dan is een lening afsluiten niet altijd de beste oplossing. Veelal lost dit op korte termijn wel een deel van uw problemen op. Belangrijker is het echter om de oorzaak van de financiële problemen te achterhalen en deze op te lossen.

Controleer de voorwaarden: Bij ieder financieringscontract wordt tegenwoordig een ESIC formulier verstrekt. Op dit formulier staan de belangrijkste gegevens met betrekking tot de lening. Informatie over de rente, de looptijd, de kosten en bijvoorbeeld of u tussentijds boetevrij kan inlossen. Lees de voorwaarden altijd goed door voordat u een lening afsluit.